Novi HIT OVOG LETA je gazirana kafa

Novi HIT OVOG LETA je gazirana kafa
June 23, 2021 admin
In Zanimljivo
gazirana kafa
Nespojiva kombinacija? Novi HIT OVOG LETA je gazirana kafa – jeste li je probali?
Ako ste “na prvu” zakolutali očima”, znajte da je upravo ovakva kafa postala jako popularni napitak u svetu, posebice za one koji ovoga leta traže nešto drugačije od običnog espressa.
Kafa je mnogima omiljeni napitak, i oko toga nema spora. Za vrijeme ljetnih vrućina, posebno na godišnjim odmorima, mnogi će svoj omiljeni topli napitak zamijeniti osvježavajućom verzijom, njenom “sestrom”, hladnom kafom.
No, oni “žedniji”, mogli bi pronaći svoj novi omiljeni ukus kafe u kombinaciji kafe s mehurićima. O čemu pričamo? O naizgled neobičnoj kombinaciji kafe s tonikom.
Ako ste “na prvu” zakolutali očima”, znajte da je upravo ovakva kafa postala jako popularni napitak u svetu, posebno za one koji ovoga leta traže nešto drugačije od običnog espressa. Priprema je jednostavna, ulijte svoj omiljen espresso u šoljicu ili čašu i dodajte tonik s ledom. Rezultat je ukusan – s ukusima citrusa, osvježavajuć i britak – napitak.
Na ideju za ovakvo piće došli su u švedskom proizvođaču kafe Koppi, koji prodaju svoju kafu Kaffe Tonic već nekoliko godina, ali danas se može naći u specijaliziranim coffee shop-ovima širomm svijeta.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*