TRIK • Kako napraviti penu od mleka bez aparata!

TRIK • Kako napraviti penu od mleka bez aparata!
April 15, 2020 admin
In Edukativno, Zanimljivo

Kako napraviti penu od mleka bez aparata?!

Pije vam se kapućino, ali onako kao iz kafića, sa bogatom mlečnom penom?! Postoji samo jedan problem – ne izlazi vam se iz kuće, a u vašoj kuhinji nemate neki od onih fensi aparata za kafu? Ne brinite, postoji nekoliko načina kako možete da napravite divnu, kremastu penu od mleka za vašu kafu i to bez imalo muke 

Sve što vam je potrebnu su mleko, kafa, jedna prazna tegla i mikrotalasna. Napravite kafu onako kako želite, samo bez mleka i sipajte u šolju. Nakon što ste to završili, uzmite mleko (najbolje sa većim procentom mlečne masti, jer je ono već samo po sebi kremastije) i sipajte ga u teglu do polovine. Dobro zatvorite teglu i mućkajte dok se ne stvori pena. Potom stavite teglu u mikrotalasnu na srednju jačinu nekih 30-ak sekundi da se mleko ugreje i pena duže potraje. Nakon toga pažljivo izvadite vruću teglu, i spiajte mleko u šolju sa kafom a zaostalu penu sipajte kašičicom odozgo. Uživajte! 

Ukoliko nemate mikrotalasnu, možete i jednostavno da ugrejete mleko na šporetu i potom ga umutite ručnim mikserom dok ne dobijete lepu i gustu penu.

Savet plus: kada sve završite i sipate mleko i penu u vašu kafu, pospite je odozgo sa malo cimeta ili kakaoa za lepši ukus i miris. Sve što vam je sad ostalo je da uživate u vašem domaćem kapućinu. 

Sada znate kako napraviti penu od mleka bez aparata, samo vam još treba dobra espresso kafa … Na vašu sreću na pravom ste mestu pa pogledajte našu ponudu italijanske kafe u kapsulama kompatibilnim sa nespresso i lavazza aparatima.

https://vivaldi-kafa.rs/products/

https://www.facebook.com/Vivaldi.kapsule/

 

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*