Kako očistiti espresso aparat od kamenca?

Kako očistiti espresso aparat od kamenca?
April 17, 2020 admin
In Edukativno
Kako očistiti espresso aparat od kamenca?

Ako ste nekada osetili neki gorko-metalan ukus u vašoj upravo pripremljenoj šoljici kafe, onda znate kako izgleda kada dođe vreme za čišćenje espreso aparata od kamenca. Pitate se kako očistiti espresso aparat od kamenca ? Posle ovog članka biće vam jasnije .

Kamenac se sakupi u espreso aparatu hteli mi to ili ne. Jedno od rešenja jeste da koristite filtriranu vodu i isključivo filtriranu vodu sipate u vaš aparat. Čak i tada se skuplja kamenac, samo sporije. Kad smo već kod toga, ne zaboravite i na filtere za vodu, ako ih vaš aparat već ima u sebi (jer pojedini, uglavnom skuplji modeli, imaju ugrađen filter za vodu u sebi, koji na sebi prikuplja kamenac i ostale eventualne nečistoće iz vode, ali taj filter morate redovno menjati).


Ukratko, redovno čišćenje aparata produžava njegov vek, a kafa ima lepši ukus. Potrebno vam je: sredstvo za uklanjanje kamenca, neka posuda za višak vode i pola sata vremena. Na svakom sredstvu za čišćenje stoji i uputstvo ali uglavnom se svodi na nekoliko osnovnih koraka. Prvo – sipate vodu u rezervoar (količina vode navedena u uputstvu) i rastvorite sredstvo u toj vodi. Rezervoar vratite u aparat i nakon toga uključite espreso aparat kao da ćete da pravite kafu i pustite da teče voda u već pripremljenu posudu.

Savet plus: iskoristite vodu koja je istekla iz aparata da očistite kamenac sa npr. tuša (stavite glavu tuša u tu vodu na pola sata i ima da sija posle toga kao da ste ga ribali satima). (Hvala Dušanu za ovaj i većinu drugih saveta u ovom tekstu 

I ono što je ključno: ispirajte, ispirajte, ispirajte! Propustite barem tri, četiri puna rezervoara čiste vode kroz sistem, pre nego što uopšte i pomislite da pravite kafu, kako biste bili sigurni da su i najsitnije čestice sredstva za dekalcifikaciju izbačene iz aparata. Uostalom, ne možete da promašite – ako vaša kafa nakon čišćenja bude imala kiseo i „veštački“ ukus, znaćete da aparat treba još da se ispira.

 

# Kako očistiti espresso aparat od kamenca?

 

Posetite našu facebook stranicu

https://www.facebook.com/Vivaldi.kapsule/

Pogledajte naše proiyvode

https://vivaldi-kafa.rs/products/

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*